Talkshows

2010-2014   Licht v/h Club Ram Horna

Rotterdams eigenzinnige mix van culturele talkshow en diepte-interviews, iedere laatste week van de maand in het dakpaviljoen van Engels. Met gasten van binnen en buiten Rotterdam, in gesprek over de stad, de tijdgeest, actuele issues en onbelichte thema’s.

Hoofdsponsor: Engels Grandcafé Restaurant Zalen. Locatie: Groothandelsgebouw, Engels Dakpaviljoen, Stationsplein 45, Rotterdam. Gespreksleider: Hans Sibarani. Co-hosts: Joop van der Hor (2010-2013), Hasna El Maroudi (2010-2011). Boekenmagazine: Jana Beranová, Sytske Sötemann, Monique van Oosterhout, Julia Wijers.

 

2013-heden  Kill Your Darlings

Het nieuwe culturele live-magazine van Rotterdam. Een kritisch forum bespreekt actuele producties en voorstellingen van landelijke, internationale en Rotterdamse bodem – zolang het onderwerp boven de mainstream uitgaat en boeiend, exclusief, subliem of spraakmakend is. Kill your Darlings biedt liefhebbers van cultuur een selectie aanraders, waarbij alles de revue kan passeren: van film, theater, boeken, exposities en muziek tot architectuur, high fashion en cabaret. Van cultfilm tot aan toegankelijke bestseller – en soms ook over een schandaal, de opening van een museum of het overlijden van een kunstenaar.

In samenwerking met: Arminius.  Locatie: Bovenzaal Arminius, Museumpark 3, Rotterdam. Hiervoor in samenwerking met: Goethe-Institut Rotterdam (2013-2015). Gespreksleider: Hans Sibarani.
Forum 2013-2014: Hugo Bongers, Marcel Möring, Nelleke Noordervliet, Peggy Verzett. Gasten: Jerry Hormone (2014), Gino van Weenen (2014).
Live: Alexander McKenzie & The Underpaid, La Pat, The Black Atlantic, Elizabeth Simonian.
Forum 2014-heden: Sarah van Binsbergen, Hugo Bongers, Fred van der Hilst, Anna Rottier. Gasten: Liliane Waanders (2014), Francis Broekhuijsen (2015), Letty Ranshuysen (2015), Elfie Tromp (2016).
Live: Agnes Gosling, The YesPlease, Pieter van Vliet, Mevrouw Tamara, Nancy Brick.

 

2015  Puntkomma Live

Het culturele kwartaalprogramma van Ram Horna in samenwerking met het kwartaalblad Puntkomma. Het blad bestrijkt alle mogelijke culturele disciplines en onderstreept de relevantie van de Rotterdamse cultuursector. De geschreven inhoud van Puntkomma vormt het vertrekpunt voor het programma dat met gasten en deskundigen dieper ingaat op drie van de artikelen. Tijdens het programma wordt het volgende geschreven nummer gelanceerd. De reeks is stopgezet maar wordt in de nabije toekomst mogelijk hervat.

In samenwerking met: tijdschrift Puntkomma.  Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam. Gespreksleiders: Hans Sibarani & Hugo Bongers.